16004 Zippo knot do zapalovačů

Kód16004
45 Kč
ks

Originální Zippo knot pro zajištění optimální funkce vašeho benzínového Zippo zapalovače.

  • 1 originální knot v balení
  • kompatibilní se všemi benzínovými Zippo zapalovači
  • délka knotu je 100mm
  • dodáváno v hermeticky uzavřeném balení

Knot je potřeba vyměnit ve chvíli, kdy jeho konec v komínu zapalovače zčerná. Před výměnou knotu je možné knot cca 3x povytáhnout a zastřihnout.

 

Zastřižení knotu

Krok 1

Nejprve pomocí kleští nebo pinzety povytáhněte knot dokud neuvidíte čistou bílou část. Knot vytahujte přímo vzhůry, abyste předešli jeho přetržení.

Krok 2

Pomocí nužek ustřihněte zuhelnatělou část knotu zároveň s komínem zapalovače. Tuto údržbu je vhodné provádět alespoň 1x ročně, aby bylo zajištěno optimální vzlínání paliva do komínu. Po 2.-3. zastřižení vyměňte knot za nový.

Výměna knotu

Krok 1

Nejdříve opatrně vyjměte všechny komponenty z insertu zapalovače - pružinku, kamínek, plstěnou podložku, absorpční materiál a starý knot.

Krok 2

Očkem v komínu provlékněte nový knot zespodu nebo skrze komín. Originální knot je propletený měděným drátkem, aby se při provlékání nelámal, pro všechny případy ale doporučujeme mít pro ruce pinzetu nabo kleště.

Krok 3

Aby se s knotem dobře pracovalo, zahněte jeho konec za komín, aby se při práci samovolně nevyvlékal.

Krok 4

Poté opatrně vkládejte absorpční materiál ve stejném pořadí, jak byl vytažen ven. Při vkládání jednotlivých kousků proplétejte knot mezi jednotlivýmy kousky vaty tak, aby uvnitř insertu knot kopíroval tvar písmene "S".

Krok 5

Nasaďte plstěnou podložku, vložte kamínek do otvoru a nakonec zašroubujte pružinku zpět na své místo. Dávejte pozor, aby vám kamínek neupadl.

Krok 6

Vložte insert zpět do schránky zapalovače a zastřihněte knot. Zapalovač je nyní přípraven. Před použitím jej nezapomeňte naplnit palivem!